Titel: För mycket sås på fisken

Ingår i: Dukat för mord. 22 matmord ur världslitteraturen i urval

Författare (Redaktör): Peter Haining

Förlag: Talboks- och Punktskriftsbiblioteket (TPB)

Utgivningsår: 2005        Utgivningsdatum: Okänt1.

Originalutgåva: Murder on the Menu (1991).

Originalpublicering: Four and Twenty Blackbirds 1940 (Collier's. The National Weekly)
Not! Publicerad i Storbritannien året därpå under titeln Poirot and the Regular Customer.
        Anm! Därutöver är antologin utgiven (icke-reviderad) i både Storbritannien
2
och USA3.

Översättare: Karl G. Fredriksson (1941-2015), Lilian Fredriksson (1942-2019) och Pelle Fritz-Crone        Berättare: Tore Bengtsson

Inläsning: Överföring av tidigare inläsning (1994).

Format & medium: Talbok, 1 CD-R (DAISY 2.02)

Speltid: 19 timmar och 2 minuter.

ISBN: 91-7161-058-8

Pris: Okänt.

Huvudkaraktär: Hercule Poirot (tillsammans med Kapten Arthur Hastings)

 

1 Utgivningsdatum har EJ varit möjligt att belägga.
   Jfr. Bokrecension/-annons ej klarlagd!

2 Utgiven under titeln Murder on the Menu. Cordon Bleu Stories of Crime and Mystery 1991.

3 Utgiven under titeln Murder on the Menu 1991.

   FORSKNINGSKOMMENTAR:
  
Den svenska översättningen av antologin är förkortad och innehåller enbart 22 av de ursprungliga 27 novellerna.
   De noveller som saknas är:
   (5) Three, or Four, For Dinner av L. P. Hartley.
   (10) A Dinner at Imola av August Derleth
   (11) The Feast in the Abbey av Robert Bloch.
   (14) Guest from Gibbet Island av Washington Irving.
   (20) The Long Dinner av H. C. Bailey.