Bild 2: Ryggen     Bild 3: Bakre omslaget

Titel: Tre blinda möss

Förlag: Reader's Digest AB

Tryckår: 1965

Tryckeri: Skånetryckeriet AB Malmö

Novellens originaltitel: Three Blind Mice (1948)

Översättare: Lennart Lagerwall

Omslag: Ej angiven.

Illustrationer av: Henry Seabright och Milton Glaser (titelsidan)

Serie: Det Bästas Bokval Nummer 37 (Lyxupplagan)

Bindning: Inbunden med skyddsomslag.
Boken har ett mönster på främre och bakre pärmen samt en gulddekoration intill ytterfalsarna.
På ryggen förekommer - inramad i guld - texten Det Bästas Bokval samt titlarna som boken innehåller + förlagets logotyp och Reader's Digest i guld.

Storlek: 193 x 140 millimeter.

Pris: 16:90 kronor.

Sidantal: Novellen med för- och efterskrift är på sidorna 354-413.

Huvudkaraktär/Detektiv: Fristående novell.

Kommentar: Ej säker på att denna variant av antologin är den så kallade Lyxupplagan i och med att det enbart rör sig om ett skyddsomslag runt samma bindning
                      som den ordinarei utgåvan.

 

DETALJBESKRIVNING:

Först i boken kommer en exlibrissida, baksidan är blank. Därefter följer smutstitelsidan med texten DET BÄSTAS BOKVAL och baksidan till denna är blank. Sedan kommer titelsidan med texten Det Bästas Bokval samt en logotyp och texten READER'S DIGEST AKTIEBOLAG STOCKHOLM. På titelsidans baksida finns information om de sammandrag som är publicerade i boken, copyright, en liten logotyp, tryckeriets namn, tryckorten samt tryckåret.

På nästkommande sida finns en innehållsförteckning och på dess baksida en illustration tillhörande Slaget som är den första berättelsen i boken. Slaget har sedan en titelsida på nästkommande sida (med en kort information om handlingen, författarens namn, illustratörens namn, översättarens namn samt copyrighten. På sidan därefter finns en kort presentation av författaren innan berättelsen börjar på sidan 9 med Förebudet

Texten slutar på sidan 523 med en text om den siste författaren som medverkar i volymen, baksidan är blank. Därefter följer en sida med information om var berättelserna återfinns att köpa i sin helhet. Baksidan till denna sida är blank och drefter följer två eftersättsblad. På den sista sidan finns en ruta med en blomdekoration som ringar in bokstäverna DB.

 

ÖVRIGA UPPLAGOR:

Inga andra upplagor/tryckningar utgivna, men den aktuella novellen är publicerad på (flera) andra håll, se: Övriga novellpubliceringar.